Organisatie

De oprichters van Stichting SAM zijn Anne van Campenhout en Floor Koomen. Ze zijn regelmatig werkzaam in Afrika. Ze maakten, in samenwerking met Afrikaanse filmmakers, onder andere de succesvolle documentaires Dusty Bin Dreams en Kippen voor KimaruSinds 2014 ondersteunen ze, op informele wijze, een klein aantal ‘Sammies’. Vanaf 2018 als officiële stichting. Ze worden hierin bijgestaan door een aantal vaste vrijwilligers: Gerda Haagen is psycholoog en helpt met fondsenwerving, Coby van der Zee is coach en supervisor, André van der Zee is financieel deskundig en penningmeester van e-Progress, Gert Visscher heeft jarenlang ervaring als relatiemanager in de internationale ontwikkelings- en noodhulp, Odilia Wentzel brengt een hoop kennis en ervaring mee door haar Oost-Afrikaanse achtergrond en Peter Hollemans is manager huisartsenpraktijken en verantwoordelijk voor fondsenwerving bij kerken.

Floor Koomen

Floor (1963) is voorzitter van SAM. Floor is documentairemaker, schrijver, docent en Afrika-deskundige. Hij bracht een deel van zijn jeugd in Afrika door en kwam er sindsdien talloze keren. Over zijn reizen schreef hij het boek Soms In Afrika.

Anne van Campenhout

Anne (1989) is bestuurslid van e-Progress. Ze maakt films en traint mediastudenten in verschillende Afrikaanse landen. Ook organiseert ze gespreksgroepen voor vrouwen voor wie seks ingewikkeld is.

Eriss Khajira

Eriss is de eerste moeder uit ons programma die zelfstandigheid bereikte. Ze richtte de Big 5 Centre op, waarmee ze haar succes aan haar gemeenschap wil doorgeven. Ze helpt ons met het starten van nieuwe initiatieven.

Musa Chare

Musa is journalist en cameraman. Als vrijwilliger helpt hij ons bij het vinden van tijdelijke huisvesting en medische zorg voor de moeders. Zijn diepe kennis van de Keniaanse samenleving is ons een groot voordeel gebleken.

Stichting e-Progress – SAM

SAM valt onder de ANBI geregistreerde Stichting e-Progress. Stichting e-Progress helpt projecten van anderen te realiseren, waaronder meerdere programma’s voor kwetsbare mensen in Oost-Afrika.

Downloads