Organisatie

De oprichters van Stichting SAM zijn Anne van Campenhout en Floor Koomen. Ze zijn regelmatig werkzaam in Afrika. Ze maakten, in samenwerking met Afrikaanse filmmakers, onder andere de succesvolle documentaires Dusty Bin Dreams en Kippen voor KimaruSinds 2014 ondersteunen ze, op informele wijze, een klein aantal ‘Sammies’. Vanaf 2018 als officiële stichting. Ze worden hierin bijgestaan door een aantal vaste vrijwilligers: Gerda is psycholoog, Coby is (life)coach, André is financieel deskundig en Gert werkt bij een organisatie voor internationale ontwikkelingshulp.

Floor Koomen

Floor (1963) is documentairemaker, schrijver, docent, eindredacteur en Afrika-deskundige. Hij bracht een deel van zijn jeugd in Afrika door en kwam er sindsdien talloze keren. Over zijn reizen schreef hij het boek Soms In Afrika.

Anne van Campenhout

Anne (1989) is documentairemaker en coach. Ze maakt films en traint mediastudenten in verschillende Afrikaanse landen. Ook organiseert ze gespreksgroepen voor vrouwen voor wie seks ingewikkeld is.

Stichting e-Progress – SAM

SAM valt onder de ANBI geregistreerde Stichting e-Progress. Stichting e-Progress helpt projecten van anderen te realiseren, waaronder meerdere programma’s voor kwetsbare mensen in Oost-Afrika.

Downloads