Organisatie

De oprichters van Stichting SAM zijn Anne van Campenhout en Floor Koomen. Ze zijn regelmatig werkzaam in Afrika. Ze maakten, in samenwerking met Afrikaanse filmmakers, onder andere de succesvolle documentaires Dusty Bin Dreams en Kippen voor KimaruSinds 2014 ondersteunen ze, op informele wijze, een klein aantal ‘Sammies’. Vanaf 2018 als officiële stichting, onder de ANBI geregistreerde Stichting e-Progress. Ze worden hierin bijgestaan door een team Nederlandse en Keniaanse vrijwilligers.

Het welslagen van onze steun op lange termijn noodzaakt tot overdracht aan de lokale community. SAM heeft een uitgebreid netwerk van lokale contacten en Keniaanse mensen in Nederland die hun schouders eronder zetten. Een bijzondere vermelding verdient onze samenwerking met The Big 5 centre in Naïrobi. Het centrum, onder leiding van onze eerste Sammie Eriss Khajira, is een indrukwekkend resultaat van onze gebundelde krachten en dikwijls tevens de uitvoerende partij bij nieuwe projecten.

Floor Koomen

Floor (1963) is voorzitter van SAM. Floor is documentairemaker, schrijver, docent en Afrika-deskundige. Hij bracht een deel van zijn jeugd in Afrika door en kwam er sindsdien talloze keren. Over zijn reizen schreef hij het boek Soms In Afrika.

Anne van Campenhout

Anne (1989) is maakt films en traint mediastudenten in verschillende Afrikaanse landen. Na een aantal jaar bestuurslid te zijn geweest, concentreert ze zich nu op de uitvoering van programma’s.

Eriss Khajira

Eriss is de eerste moeder uit ons programma die zelfstandigheid bereikte. Ze richtte de Big 5 Centre op, waarmee ze haar succes aan haar gemeenschap wil doorgeven. Ze helpt ons met het starten van nieuwe initiatieven.

Musa Chare

Musa is journalist en cameraman. Als vrijwilliger helpt hij ons bij het vinden van tijdelijke huisvesting en medische zorg voor de moeders. Zijn diepe kennis van de Keniaanse samenleving is ons een groot voordeel gebleken.

Stichting e-Progress – SAM

SAM valt onder de ANBI geregistreerde Stichting e-Progress. Stichting e-Progress helpt projecten van anderen te realiseren, waaronder meerdere programma’s voor kwetsbare mensen in Oost-Afrika.

Downloads