Onze Missie

We ondersteunen op dit moment meer dan twintig Single African Mothers. Allemaal met hun eigen verhaal, getekend door allesomvattende armoede. Perspectiefloos, wanhopig en soms dakloos op het moment dat wij hen in ons programma opnemen. We helpen de moeders om de grip op hun leven terug te krijgen. We staan ze bij met schoolgeld en medische kosten totdat ze op eigen benen staan. Want dat is het grote doel: zelfstandigheid en onafhankelijkheid van de moeders.

Eén van ‘onze’ moeders is verkracht door haar vader. Ze raakte seksueel verward, kreeg vier kinderen bij drie mannen en vluchtte naar Kenia waar wij haar troffen. Met vriendschap en psychologische ondersteuning door Keniaanse professionals begeleidden we haar terug naar haar land waar ze nu een klein zuivelwinkeltje runt en haar kinderen elke week ziet.

We ondersteunen ook twee zussen. De man van de ene zus is crimineel en zit in de bak. Hij liet zijn vrouw en dochtertje onverzorgd achter. Ook de andere zus is verlaten, toen haar dochter een hersenafwijking bleek te hebben met epileptische aanvallen. Samen openden de zussen een kledingwinkeltje, met onze hulp. Ze verdienen nu genoeg voor hun leven. Met schoolgeld springen we nog bij.

Het uitgebreide verhaal van Linnah, onze eerste SAM, leest u hier.
Een video van het levensverhaal van Inyanji, ziet u hier.

Waarom alleenstaande moeders?

  • In een continent waarin armoede en corruptie de boventoon voeren, zijn vrouwen het meest kwetsbaar. Alleenstaande moeders worden bovendien met de nek aangekeken in Oost-Afrika.
  • Moeders zijn betrouwbaar en toegewijd. Ze hebben een sterke motivatie voor het verbeteren van hun levensomstandigheden. Alles voor de kinderen!
  • Wanneer je een moeder helpt, help je ook haar kinderen. Voor de volgende generatie(s) wordt een toekomst veiliggesteld. De moeder bouwt daarnaast zekerheid voor later op, omdat de kinderen hun moeder kunnen ondersteunen op haar oude dag.

Onze doelstellingen

Het is ons streven dat de moeders de fysieke en mentale hulp krijgen die ze nodig hebben, van psychologische ondersteuning tot medische zorg.

Daarnaast willen we een financieel gezondere toekomst voor de moeders. Sommigen moeten daarvoor naar school en anderen helpen we een ondernemingsplan te schrijven. Wanneer er een goed doordacht plan ligt, stellen wij een lening of schenking beschikbaar.

Het is onze doelstelling dat de kinderen van deelnemende moeders gezond zijn, toegang krijgen tot goed onderwijs en dat ze veilig bij hun moeder thuis kunnen wonen. Iets wat in Afrika geen vanzelfsprekendheid is.

Tenslotte stellen wij ons als doel bij te dragen aan de verbetering van het klimaat. Verschillende onderzoeken, waaronder Project Drawdown, tonen aan dat het opleiden van vrouwen in ontwikkelingslanden een zeer effectieve manier is om klimaatverandering tegen te gaan.

Help mee