Onze Missie

Stichting SAM is een erkende goed doel organisatie. We ondersteunen op dit moment meer dan twintig Single African Mothers. Allemaal met hun eigen verhaal, getekend door allesomvattende armoede. Perspectiefloos, wanhopig en soms ook dakloos op het moment dat wij hen in ons programma opnemen. SAM helpt de moeders om de controle over hun leven terug te krijgen door financiële en mentale steun te bieden voor onderwijs en beroepsopleidingen of voor het starten van een kleine onderneming.

We hebben inmiddels een kapperszaak, moeders die hun eigen tuktuk uitbaten, een automonteur en een kleermaakster. Maar SAM helpt ook met het bouwen van een bibliotheekje waar kinderen die geen geld voor schoolboeken hebben hun boeken kunnen lenen. Er is landbouwgrond gekocht in Uganda en er is een waterput geslagen in Kenia zodat het gezin het land kan besproeien en de kans een goede oogst enorm toeneemt. Onderwijs is een speerpunt van ons beleid daarom betaalt SAM het schoolgeld voor alle kinderen van ‘onze’ moeders.

Een video van het levensverhaal van Inyanji die bijna ten onder ging in de prostitutie, ziet u hier.

Onze doelstellingen

Het is ons streven dat de moeders de financiële en mentale hulp krijgen die ze nodig hebben om op eigen benen verder te kunnen. De moeders krijgen persoonlijke begeleiding om hun eigenwaarde weer op te bouwen en hun psychische weerbaarheid te vergroten.

Daarbij stellen wij ons als doel bij te dragen aan de verbetering van het klimaat. Diverse onderzoeken, waaronder Project Drawdown, tonen aan dat het opleiden van vrouwen in ontwikkelingslanden een zeer effectieve manier is om klimaatverandering tegen te gaan.

Help mee